Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Krem budyniowy. Re: Krem budyniowy.

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Krem budyniowy.

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.
atman.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!newsfeed.pionier.net.pl!news.glorb.com!p
eer02.iad.highwinds-media.com!news.highwinds-media.com!feed-me.highwinds-media.
com!nx02.iad01.newshosting.com!newshosting.com!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-01
.news.neostrada.pl!unt-spo-a-02.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-
for-mail
From: Ikselka <i...@g...pl>
Subject: Re: Krem budyniowy.
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.15.1pl
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="utf-8"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Reply-To: i...@g...pl
References: <i...@4...net>
<531434a3$0$2236$65785112@news.neostrada.pl>
<5314456d$0$2362$65785112@news.neostrada.pl>
<531470eb$0$2228$65785112@news.neostrada.pl>
<5314b481$0$2228$65785112@news.neostrada.pl>
<5314de8c$0$2365$65785112@news.neostrada.pl>
Date: Mon, 3 Mar 2014 21:50:27 +0100
Message-ID: <1f063gmnco0q4$.1j0ud9f2amnfy.dlg@40tude.net>
Lines: 32
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 95.49.3.134
X-Trace: 1393879823 unt-rea-a-02.news.neostrada.pl 2136 95.49.3.134:6799
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
X-Received-Bytes: 2468
X-Received-Body-CRC: 3193433253
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:355068
Ukryj nagłówki

Dnia Mon, 3 Mar 2014 20:56:33 +0100, Stokrotka napisał(a):

>>>>> Ale popatsz jak weźmiesz 3 budynie albo 1 krem karpatkowy w proszku to
>>>>> cena ta sama.
>>>>> Dalej robisz prawie tak samo, a w budyniu będziesz mieć nieprawidłowe
>>>>> (większe) stężenie konserwantuw i aromatuw (bo było mniej mleka), i
>>>>> śladowo więcej roboty (otwierasz 3 torebki, dodajesz cukier). Ja
>>>>> wybieram więc zwykle gotowy proszkowy krem.
>>>>
>>>> Lepiej - o wiele mniej roboty, ponieważ budyń robi się samemu, nie z
>>>> torebki - trzeba rozbić jajko (a może nawet dwa), oddzielić białko od
>>>> żółtka, dodać cukier, mąkę, wymieszać, ugotować najpierw mleko, potem
>>>> całość... normalnie zgroza. ;-)
>>>>
>>> Jak weźmiesz samo żułtko, bez białka, to holesterol będzie niewyważony.
>>
>> A wiesz, jak się zachwieje, kiedy do tego wszystkiego masło jeszcze
>> wmieszam? Strach się bać. ;)
>>
>>> A bić białka to siądą w temperaturce i roboty więcej.
>>
>> Z białek proponuję bezy, np. do dekoracji. :)
>
> Bezy nie pasują do karpatki.
> A same, dobre, no ale robota i jednak będziesz jeść w praktyce osobno, a to
> już robi się niezdrowe, tym bardziej że w samym cieście karpatkowym jest
> bardzo dużo jaj.

A odkad to jaja są niezdrowe? Te bezedety o cholesterolu to sobie wstawiaj
wiesz gdzie :-)
--
XL "Nie należy mylić prawdy z opinią większości." Jean Cocteau

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
03.03 FEniks
04.03 Anai
04.03 Ikselka
04.03 Ikselka
04.03 Stokrotka
04.03 Stokrotka
04.03 Stokrotka
04.03 Stokrotka
04.03 Anai
04.03 Ikselka
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6