Data: 2015-07-14 20:37:27
Temat: Re: Krem do tarty
Od: FEniks <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2015-07-14 o 18:29, Trefniś pisze:
> W dniu .07.2015 o 18:02 Bożena <n...@g...com> pisze:
>
>> "FEniks" <x...@p...fm> wrote in message
>> news:55a50488$0$8374$65785112@news.neostrada.pl...
>> |
>> | A ja nie lubię kremów maślanych, natomiast pod względem smaku
>> bardzo mi
>> | odpowiadają kremy budyniowe. <...>
>>
>> Może rozwiązaniem będzie wariacja na temat lemon curd?
>> Pzecież nie obowiązkowo ten "curd" musi być cytrynowy, móże być jakiś
>> neutralny, by nie przytłumił owoców. Konsystencja powinna odpowiadać,
>> a i
>> roboty mało. Te kremy mogą być wszelakie od tradycyjnych cytrusowych po
>> dowolnie owocowe, a nawet herbaciane, więc smak bez problemu da się
>> dobrać
>> do owoców, które będą na górze :)
>
> Szkoda czasu.
> Lubi "budyniowe", ale zrobić nie potrafi.
> Poradę (moją) nt. budyniowego zbywa. Inne porady krytykuje.
> Nie potrafić zrobić sosu budyniowego (kwestia dobrania ilości
> składników - banał).
Ty naprawdę nie odróżniasz sosu od kremu? To o czym mamy rozmawiać?
> Szacuję - nie będzie _żadnej_ tarty.
Chwilowo nie będzie, bo zniknęła już nie raz i nie dwa w ekspresowym
tempie. :)
> Będą truskawki posypane cukrem.
Jak dla mnie mogą być i bez.
Ewa
|