Data: 2015-07-14 20:35:18
Temat: Re: Krem do tarty
Od: FEniks <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2015-07-14 o 18:02, Bożena pisze:
> "FEniks" <x...@p...fm> wrote in message
> news:55a50488$0$8374$65785112@news.neostrada.pl...
> |
> | A ja nie lubię kremów maślanych, natomiast pod względem smaku bardzo mi
> | odpowiadają kremy budyniowe. <...>
>
> Może rozwiązaniem będzie wariacja na temat lemon curd?
> Pzecież nie obowiązkowo ten "curd" musi być cytrynowy, móże być jakiś
> neutralny, by nie przytłumił owoców. Konsystencja powinna odpowiadać, a i
> roboty mało. Te kremy mogą być wszelakie od tradycyjnych cytrusowych po
> dowolnie owocowe, a nawet herbaciane, więc smak bez problemu da się dobrać
> do owoców, które będą na górze :)
To może być dobry trop! Cytryna mi jak najbardziej pasuje. Ja zresztą
robię ten mój budyń na 4 żółtkach i z całą wyciśniętą cytryną, więc
będzie bardzo podobny. Nie wpadłam tylko na to, żeby dodać oliwy. Dzięki! :)
Ewa
|