Data: 2015-07-14 20:26:10
Temat: Re: Krem do tarty
Od: Trefniś <t...@m...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu .07.2015 o 19:54 Anai <a...@a...pl> pisze:
> W dniu 14.07.2015 o 10:14, Trefniś pisze:
>
>> Postawiony "pod ścianą" stawiałbym jednak na sos z używanych owoców
>> (czyli bez "obcych" dodatków).
>> Niewielką ich ilość blendujemy i robimy z nich sos o konsystencji
>> beszamelu przy użyciu skrobi ziemniaczanej. Niewielką ilość, on ma
>> ledwie "zwilżać" resztę owoców, ale nie spływać!
>> Celowo używam określenia sos - to nie ma być budyń!
> Rzekłabym, że z ta mąką to raczej kisiel, a jeśli nie kisiel o
> konsystencji kisielu to...
> rzadki kisiel ;)
OK - oczywiście, że kisiel rzadki :)
Spokojnie - dla mnie to wyzwanie, świeże owoce w mazi (jakiejkolwiek)...
Stąd przejęzyczenie :)
--
Trefniś
|