Data: 2015-07-14 22:09:11
Temat: Re: Krem do tarty
Od: FEniks <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2015-07-14 o 22:01, Qrczak pisze:
> Dnia 2015-07-14 21:35, obywatel bbjk uprzejmie donosi:
>> W dniu 2015-07-14 o 21:30, Qrczak pisze:
>>> Dnia 2015-07-14 20:07, obywatel bbjk uprzejmie donosi:
>>>> W dniu 2015-07-14 o 19:44, Qrczak pisze:
>>>>
>>>>> Też pomyślałam o ganaszu.
>>>>
>>>> Albo idźmy w mazurek z truskawkami, więc kajmak śmietankowy, taki
>>>> trochę
>>>> ciągnący się. Jednak pomysł Bożenki chyba najlepszy, ciekawe, co Ewa
>>>> na to.
>>>
>>> Kajmak jest jednak słodki, a nie wszystkie owocki umiosą tę sąsiedzką
>>> słodycz ze sobą.
>>
>> Dlatego mazurek.
>> I jeśli kajmak, to wiśnie, czy pomarańcze bardziej.
>> Zaraz tutaj Ewie zmodyfikujemy do imentu i okaże się, że nie tarta z
>> truskawkami, a racuchy z rabarbarem.
>
> A ja nie dalej jak wczoraj przypomniałam sobie, jak ekscytujący być
> może kwaśny rzewień z waniliowa lodą pod ciepłą a kruchą kołderką.
Zamiast rzewienia w ramach kwaśności wolałabym porzeczkę, ale połączenie
smaków dobre. Rzekłabym nawet - moje ulubione.
A ostatnio obżeram się mieszanką białej porzeczki i borówek (z
przydomowego ogródka) plus maliny (o zgrozo! kupione). Oczywiście
posypane cukrem, bo na nic więcej mnie nie stać.
Ewa
|