Data: 2015-07-14 22:29:52
Temat: Re: Krem do tarty
Od: Qrczak <q...@q...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia 2015-07-14 22:09, obywatel FEniks uprzejmie donosi:
> W dniu 2015-07-14 o 22:01, Qrczak pisze:
>> Dnia 2015-07-14 21:35, obywatel bbjk uprzejmie donosi:
>>> W dniu 2015-07-14 o 21:30, Qrczak pisze:
>>>> Dnia 2015-07-14 20:07, obywatel bbjk uprzejmie donosi:
>>>>> W dniu 2015-07-14 o 19:44, Qrczak pisze:
>>>>>
>>>>>> Też pomyślałam o ganaszu.
>>>>>
>>>>> Albo idźmy w mazurek z truskawkami, więc kajmak śmietankowy, taki
>>>>> trochę
>>>>> ciągnący się. Jednak pomysł Bożenki chyba najlepszy, ciekawe, co Ewa
>>>>> na to.
>>>>
>>>> Kajmak jest jednak słodki, a nie wszystkie owocki umiosą tę sąsiedzką
>>>> słodycz ze sobą.
>>>
>>> Dlatego mazurek.
>>> I jeśli kajmak, to wiśnie, czy pomarańcze bardziej.
>>> Zaraz tutaj Ewie zmodyfikujemy do imentu i okaże się, że nie tarta z
>>> truskawkami, a racuchy z rabarbarem.
>>
>> A ja nie dalej jak wczoraj przypomniałam sobie, jak ekscytujący być
>> może kwaśny rzewień z waniliowa lodą pod ciepłą a kruchą kołderką.
>
> Zamiast rzewienia w ramach kwaśności wolałabym porzeczkę, ale połączenie
> smaków dobre. Rzekłabym nawet - moje ulubione.
> A ostatnio obżeram się mieszanką białej porzeczki i borówek (z
> przydomowego ogródka) plus maliny (o zgrozo! kupione). Oczywiście
> posypane cukrem, bo na nic więcej mnie nie stać.
Porzeczka była dziś z lodą a i z bezą.
Q
--
o gdybyn kiedyś dożył tej pociechy
pod te ostatnio odwiedzone dotrzeć znów strzechy
a poprzebywać tam znów kolejne tury
a wielokrotnie do- a i podczas emerytury
|