Data: 2015-07-16 17:59:49
Temat: Re: Krem do tarty
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Wed, 15 Jul 2015 15:23:32 +0200, Ikselka napisał(a):
> (...)wymyśliłam:
>
> całe jajka ubić z cukrem na parze (będzie gorące - salmonelli się zatem
> nie boimy), aż masa zbieleje i będzie się rwać przy trzepaczce. Ostudzić.
> DELIKATNIE wymieszać (objętościowo pół na pół) z ubitą (oczywiście z cukrem
> i cukrem waniliowym - ilość słodyczy wg gustu) śmietaną kremówką.
..i zrobiłam.
I TO JEST TO, czego szukałam! Lekkie, kremowe i puszyste, nie lepkomaślne,
nie oblepia zębów, ładnie trzyma owoce. Hurra :-)
PS. Jeśli ma dłużej poczekać, ze względu na śmietanę doradzam śmietanfiks
do jej ubicia - wyjątkowo.
--
XL
"W Europie narasta arogancja Żydów, a nie antysemityzm" - Stanisław
Michalkiewicz: https://www.youtube.com/watch?v=_n8UaecoYBU
Polecam od 5:08
Oraz:
http://www.owp.org.pl/index.php?option=com_content&t
ask=view&id=65&Itemid=11
|