Data: 2004-04-14 08:17:57
Temat: Re: Krem do tortu
Od: "Qd" <k...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> ciach
>
> podejrzewam, ze "oni" to robia tylko z margaryny i cukru. nie wierze, ze
> wykosztowuja sie na maslo i zoltka :)
>
> kasica
> --
> "Lepsza w domu swiekra z zezem, niz tu jajko z majonezem"
> - W.Szymborska
No to bede bronic cukiernikow! Tez tak myslalam jak Ty, dopoki nie zaczelam
pracowac w gastronomii, w ciezkich latach 80...
Pracowalam w kontroli, bywalam na zapleczu i w magazynie, znalam receptury,
probowalam wyrobow. I to takich sprzed dnia kontroli (probki sanepidowskie).
Znam firme, ktora wowczas zalezna od Spolem, dzis wyrosla na jedna z
pierwszych w miescie. Wyroby zawsze miala znakomite. Jaja z jednej fermy, maslo
z jednej mleczarni, takoz smietana...
Duzo sie wowczas nauczylam i nabralam szacunku dla znakomitych fachowcow.
Kto bazowal na slynnym kremie "rusel" ( margaryna, jaja w proszku i duuuuzo
aromatu) ten nie przezyl.
Qd szczycaca sie znajomosciami wsrod tych najlepszych
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|