Data: 2004-04-14 07:06:13
Temat: Re: Krem do tortu
Od: "batory" <b...@w...poczta.onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Nessie" <n...@b...com> napisał w
wiadomości >
>
> Ja się odnosiłam raczej do tej części o "za tłustym" :) Poza tym muszę
> się przyznać, że torty z kremem maślanym jadłam w ogóle tylko
> cukierniane, i nie były one smaczne, po prostu. Twarda, tłusta, mdława
> albo za słodka masa, zlepiająca smętny biszkopt.
>
Mi się jeszcze nie zdarzyło trafić nawet w najlepszej cukierni na dobry krem
maślany. Moja masa maślana prawie nie sprawia wrażenia tłustej. Daję tam 4
całe jajka, 15 deko masła i 10 deko cukru + dodatki smakowe (kawa, sok z
cytryny). Krem rzeczywiście jest pracochłonny i może nie wyjść. Ale warto.
Pozdrówka - Agnieszka
|