Data: 2004-04-13 20:59:41
Temat: Re: Krem do tortu
Od: Katarzyna Kulpa <k...@k...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Tue, 13 Apr 2004 23:54:05 +0200, Ewa (siostra Ani) N. <n...@y...com> wrote:
: Le mardi 13 avril 2004 ŕ 20:55:17, Katarzyna Kulpa a écrit :
:
: > o wlasnie - czy da sie w domu uniknac tego efektu cukiernianego kremu?
: > (tlusty, ciezki, bez smaku innego niz potwornie slodki - buee)
:
: Prawdopodobnie malo masla a duzo cukru (i pewnie margaryny) w tych
: kremach. Moje proporcje to 250 g masla + 4 zoltka + 100 g cukru (krem
: cytrynowy) lub 80 g cukru (krem waniliowy lub czekoladowy).
podejrzewam, ze "oni" to robia tylko z margaryny i cukru. nie wierze, ze
wykosztowuja sie na maslo i zoltka :)
kasica
--
"Lepsza w domu swiekra z zezem, niz tu jajko z majonezem"
- W.Szymborska
|