Data: 2004-01-31 14:02:12
Temat: Re: Krem do tortu z masłem czy z masmixem?
Od: "kalinika" <k...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Joanna Duszczyńska <j...@p...onet.pl> napisał(a):
>
> Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> napisał w wiadomości
> news:wlalos-402E53.14010131012004@gw1.news.tpi.pl...
> > Problem może być w tym, że aby krem się udał musi być bardzo dobre
> > masło. Z masmixu może łatwiej zrobić.
>
> Dokładnie o to chodzi... Jeśli nie masz pewności że masz bardzo dobre
masło,
> to lepiej wziąć masmix. Moje doświadczenie mówi, ze masa z masmixem nigdy
> się nie waży, ale uwaga - to musi być normalny masmix, a nie żaden light.
> Chodzi głównie o to, ze masmix ma gładką konsystencję, ale tłuszcz to masa
> musi zawierać.
> BTW w oryginalnym przepisie rodzinnym było mieszanie masła z margaryną. Jak
> dostałam przepis od teściowej, to na początku robiłam z samym masłem, bo
> dawno dawno temu margaryny były śmierdzące... Potem jakoś tak z tym
masmixem
> spróbowałam i zadziałało. Obecnie dla odmiany robię znowu z samym masłem...
Dziękuję z wyjaśnienia.Masło mam osełka górska 82% Piotrków Kujawski,będę z
nim ryzykować.
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|