Data: 2011-02-08 14:22:56
Temat: Re: Krem maślany z jajkami
Od: krys <k...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ikselka wrote:
> Dnia Tue, 08 Feb 2011 15:08:19 +0100, krys napisał(a):
>
>> JBP wrote:
>>
>>> Użytkownik "krys" <k...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
>>> news:4d5146d7$0$2457$65785112@news.neostrada.pl...
>>>> PS Nie znam przepisu na krem według Sławka, bo mam własny patent na
>>>> krem bez
>>>> ryzyka salmonelli, a z dzieciństwa pamiętam, że akurat tamtego kremu
>>>> nie lubiłam.
>>>
>>> Ale też z surowych jajek ?
>>
>>
>> Bez jajek.
>> J.
>
> Bez jajek też mam "patent" - masa maślano-budyniowa. Bardzo dobra.
Ja piszę o _kremie_, podobnym do maślano-jajkowego, tylko lepszym.
BTW - jak się gotuje budyń, to jaja są w składzie, chyba, że gotuje się
budyń z torebki.
J.
|