Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Krewetki na glebokim oleju? Re: Krewetki na glebokim oleju?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Krewetki na glebokim oleju?

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.onet.pl!not-for-mail
From: "Carl Hagen" <c...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Krewetki na glebokim oleju?
Date: Mon, 27 Mar 2006 12:46:23 +0200
Organization: Onet.pl
Lines: 37
Message-ID: <e08fq0$t8t$1@news.onet.pl>
References: <e0756c$aeo$1@nemesis.news.tpi.pl> <e0761a$9gr$1@atlantis.news.tpi.pl>
<e076tf$d4u$1@nemesis.news.tpi.pl> <e084mo$6dn$1@inews.gazeta.pl>
NNTP-Posting-Host: 83.238.130.138
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="iso-8859-2"; reply-type=original
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.onet.pl 1143456385 29981 83.238.130.138 (27 Mar 2006 10:46:25 GMT)
X-Complaints-To: u...@n...onet.pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 27 Mar 2006 10:46:25 +0000 (UTC)
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.2180
X-Sender: nmOD/WMiFX5G8MkPnlFI1qt76AkBqWzf
X-Antivirus-Status: Clean
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.2180
X-Antivirus: avast! (VPS 0612-4, 2006-03-25), Outbound message
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:264112
Ukryj nagłówki


Użytkownik "czeremcha " <c...@g...SKASUJ-TO.pl> napisał w
wiadomości news:e084mo$6dn$1@inews.gazeta.pl...
> Marsjasz <m...@p...NOSPAM.neostrada.pl> napisał(a):
>
>
> Dlaczego "oczywiście? Szybko przewertowałam parę książek kucharskich.
> Tylko
> kuchnia angielska proponuje krewetki smażone na maśle. Pozostałe
> przepisy /Chiny, Włochy, Japonia/ mówią właśnie o smażeniu na głębokim
> oleju. Owszem, masło dobre, jak kto lubi, ale smak np. frytek smażonych
> na "głębokim maśle" raczej odbiegałby od standardu, ale czy w dobrą
> stronę?
>
> A co do kuchni angielskiej - nie byłam w Anglii, nie próbowałam. Ale
> wystarczy mi fama, która się za tą kuchnią ciągnie. Co nie znaczy, że
> oczywiście nie spróbowałabym typowych potraw, gdyby mnie na Wyspy
> zaniosło.Po to, żeby wyrobić sobie własne zdanie.
>
> A krewetki w cieście sezamowym, usmażone na głębokim oleju...
>
> Ania
>

Masło jest zupełnie wystarczające, krewetki smaży się szybciutko,
przynajmniej jeśli jest to smażenie "na jeden rzut". Jeśli będziesz smażyć
kilka porcji, to by nie myć patelni za każdym razem lepiej użyć w tym celu
oliwy. Masło się przypali i od razu pancerzyk krewetki łapie taki przypalony
zapach. Odrobina czosnku wskazana, podobnie jak wszelkie kombinacje
ciastowo-sosowe.
Smażenie krewetek na maśle uprawiali kucharze na południu Francji co sam
widziałem.

Pozdrawiam

Carl Hagen

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
27.03 Olqo
27.03 Magdalena Bassett
28.03 Habeck Colibretto
28.03 Olqo
28.03 Magdalena Bassett
30.03 Rafal Qbiak
30.03 Magdalena Bassett
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6