Data: 2005-02-11 07:37:20
Temat: Re: Krupnik - pytanie
Od: "net2" <n...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Kinga 'Słowotok' Macyszyn" <k...@b...gazeta.pl>
napisał w wiadomości news:cug5o7$vb$1@inews.gazeta.pl...
> Witam po niebycie. Zaraz przyjdą zakupy z Leclerca i będę gotować na jutro
> krupnik.
> I mam do was pytanie o proporcje, których nigdy, ale przenigdy nie udaje
> mi się wypośrodkować.
> Albo wychodzi jakaś mięsno-kaszna potrawa, w którą po wystygnięciu można
> łyżkę na sztorc wbić, albo ziarenka smętnie pływają pojedynczo w łyżce.
> Jakie mają być proporcje wody i kaszy dla 0,5 kg żeberek, pęczka
> włoszczyzny (potem się go wyciągnie) 2 pokrojonych w kostkę marchewek i
> jakichś 5-6 ziemniaków?
>
>
Na pół litra wody duża łyżka kaszy. Na początku gotowania jak wlewasz do
gara wodę to będziesz wiedziała ile tej kaszy potrzebujesz. Możesz śmiało
włożyć to wszystko do krupniku co sobie zaplanowałaś i będzie super.
Pozdrawiam i życzę smacznego
Joanna
|