Data: 2005-02-11 07:42:41
Temat: Re: Krupnik - pytanie
Od: "nusia" <d...@a...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Witam po niebycie. Zaraz przyjdą zakupy z Leclerca i będę gotować na jutro
> krupnik.
> I mam do was pytanie o proporcje, których nigdy, ale przenigdy nie udaje
> mi się wypośrodkować.
> Albo wychodzi jakaś mięsno-kaszna potrawa, w którą po wystygnięciu można
> łyżkę na sztorc wbić, albo ziarenka smętnie pływają pojedynczo w łyżce.
> Jakie mają być proporcje wody i kaszy dla 0,5 kg żeberek, pęczka
> włoszczyzny (potem się go wyciągnie) 2 pokrojonych w kostkę marchewek i
> jakichś 5-6 ziemniaków?
>
też mi kiedyś wyszło za gęsto
teraz zawsze gotuję osobno kaszę i potem dodaję tyle ile trzeba
Danka
|