Data: 2004-09-22 13:27:25
Temat: Re: Krwawa Mary
Od: "Clio" <c...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "(Na)Lesnik" <n...@n...lubi.spamu> napisał w wiadomości
news:cirldp$nlf$8@news.onet.pl...
> Witam.
> Zachciało mi się zrobić Krwawą Mary. Niby popularne, niby łatwe do
> zrobienia, ale zachciało mi się dotrzeć do źródeł... I jakież było moje
> zdziwienie, kiedy pod tą samą nazwą kryło się kilka "przepisów", które w
> zasadzie miały dwie rzeczy wspólne - alkohol i sok pomidorowy.
> Przy czym alkohol, to wódka (nawet w jednym napisano, że najlepiej
> wyborowa) albo whisky. Do tego sos worcester, albo tobasco. I już można
> pić, albo... dodać sok z cytryny. Na koniec jeszcze doprawić, ale czym,
> to już nie napisali:)))
Ja doprawiam sokiem z cytryny, pieprzem (sporo) i sola. Sos Wochester
oczywiscie i mniej wiecej 1/3 wodki, 2/3 soku.
Iza
|