Data: 2004-09-22 14:00:50
Temat: Re: Krwawa Mary
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
In article <cirujk$c2g$1@news.onet.pl>,
"Clio" <c...@p...onet.pl> wrote:
> Użytkownik "(Na)Lesnik" <n...@n...lubi.spamu> napisał w wiadomości
> news:cirldp$nlf$8@news.onet.pl...
> > Witam.
> > Zachciało mi się zrobić Krwawą Mary. Niby popularne, niby łatwe do
> > zrobienia, ale zachciało mi się dotrzeć do źródeł... I jakież było moje
> > zdziwienie, kiedy pod tą samą nazwą kryło się kilka "przepisów", które w
> > zasadzie miały dwie rzeczy wspólne - alkohol i sok pomidorowy.
> > Przy czym alkohol, to wódka (nawet w jednym napisano, że najlepiej
> > wyborowa) albo whisky. Do tego sos worcester, albo tobasco. I już można
> > pić, albo... dodać sok z cytryny. Na koniec jeszcze doprawić, ale czym,
> > to już nie napisali:)))
> Ja doprawiam sokiem z cytryny, pieprzem (sporo) i sola. Sos Wochester
> oczywiscie i mniej wiecej 1/3 wodki, 2/3 soku.
> Iza
Tak naprawdę, to do krwawej Mary potrzeba przede wszystkim dobrego soku
pomidorowego i dobrej wódki. Jak są marne, to smakuje to jak
rozcieńczony sok pomidorowy zmieszany z rozcieńconą gorzałą.
Władysław
|