Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.onet.pl!not-for-mail
From: "Czarek Gmyz" <g...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Książka kucharska
Date: Sat, 4 Jan 2003 16:51:58 +0100
Organization: news.onet.pl
Lines: 30
Sender: g...@p...onet.pl@pi38.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl
Message-ID: <av6vv9$307$1@news.onet.pl>
References: <av6n6r$sbu$1@foka.acn.pl>
NNTP-Posting-Host: pi38.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl
X-Trace: news.onet.pl 1041695529 3079 213.76.104.38 (4 Jan 2003 15:52:09 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 4 Jan 2003 15:52:09 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1106
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1106
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:140446
Ukryj nagłówki
Użytkownik "-=<Bajbus>=-" <b...@w...pl> napisał w wiadomości
news:av6n6r$sbu$1@foka.acn.pl...
> Witam i pytam!
>
> Czy moglibyście polecić książkę kucharska
> dla początkującego. Głównie chodzi mi o dokładne
> wyszczególnienie czasów pieczenia i temperatury piekarnika,
> porad kiedy używać górną, dolną lub obie grzałki, a kiedy
> termoobieg.
>
> --
> ************************************
> Pozdrawiam! Bajbus
Polecam "Kuchnie Polska" i to najlepiej w dwoch edycjach sprzed 1999 roku i
z roku 2000. Na tej ksiazce uczyly sie gotowac miliony polskich gospodyn i
gospodarzy. Pisze o edycjach poniewaz mimo wspolnego tytulu, wydawcy i
podobnych okladek te ksiazki to dwie rozne pozycje. Edycje sprzed 1999 roku
pod redakcja Berga to ksiazka, ktora miala kilkanascie wydan, wielokrotnie
wzbogaconych. W 2000 PWE napisalo ksiazke zupelnie od nowa ale uzyzwajac
starych sprawdzonych w poprzednich wydaniach metod. Goraco polecam obie
edycje. Ksiazki te maja poreczny format i wiele wskazuwek nie tylko dla
poczatkujacych. Mam do niej sentyment, gdyz moj ojciec, kiedy moja mam
zostala zabrana do szpitala, nigdy wczesniej nie gotujac przy pomocy tej
lektury urzadzal dla mnie i mojaj siostry prawdziwe uczty. A potem ja wiele
sie z niej nauczylem i korzystam z niej do dzis
Czarek
|