Data: 2005-09-10 14:44:25
Temat: Re: Kto zna włoski? - babeczki amoniaczkowe
Od: "Akulka" <s...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "JerzyN" <0...@m...pl> napisał w wiadomości
news:dfueo9$d66$1@atlantis.news.tpi.pl...
>Ten twój "amoniak" to po prostu kwaśny węglan amonowy.
Musisz mieć ostatnie słowo, co? :)
Amoniak, to nazwa obiegowa przyj eta w branży spożywczej. Już widzę jak
mówię do ekspedientki w sklepie: "Poproszę opakowanie kwaśnego węglanu
amonowego" - może by zajarzyła, albo i nie, ale na pewno musiała by chwilę
pomyśleć co ta wariatka od niej chce. Ja tam wolę się nie wybijać z tłumu.
Jak idziesz do sklepu po sól, to prosisz: "Pół kilo chlorku sodu?". Czepiasz
się;> A to niezbyt ładnie:P
Pozdrawiam,
Akulka
|