Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!newsfeed.pionier.net.pl!news.interne
tia.pl!newsfeed.tpinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "szomiz" <s...@k...dostawac.reklamy.przez.net>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Kuchnia, taka wiejska
Date: Fri, 11 Jan 2008 00:45:05 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 49
Message-ID: <fm6ao6$rbd$1@atlantis.news.tpi.pl>
References: <fm5sf0$6a8$1@nemesis.news.tpi.pl> <j...@k...net>
Reply-To: "szomiz" <x...@o...pl>
NNTP-Posting-Host: hau2.internetdsl.tpnet.pl
X-Trace: atlantis.news.tpi.pl 1200008774 28013 79.187.20.2 (10 Jan 2008 23:46:14 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 10 Jan 2008 23:46:14 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.3790.2663
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.3028
X-RFC2646: Format=Flowed; Original
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:308590
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Konrad Kosmowski" <k...@k...net> napisał w wiadomości
news:j7mi55-bnt.ln1@kosmosik.net...
> ** szomiz <s...@k...dostawac.reklamy.przez.net> wrote:
>
>> No to juz wiem po co wydalem kupe kasy na rozebranie i zlozenie na nowo
>> kuchni na drewno/wegiel.
>
> Po co? To trzeba to rozbierać aby mieć możliwość z takiej korzystać?
Owszem. Trzeba bylo. Czasai tak bywa jak piec nie jes uzywany przez 7 lat.
>> Herbata, a nawet rozpuszczalna kawa (wrzatek 20 minutach, wlaczajac z
>> rozpaleniem pieca) smakuje calkiem inaczej niz ta z elektrycznego
>> czajnika.
>
> Czysty idiotyzm. Rozpuszczalna kawa to w ogóle nie smakuje, a herbata to
> jak
> rozumiem z torebek? Wiesz te stare kuchnie mają swój urok i realne walory,
> ale
> to co napisałeś to jest idiotyzm. Akurat wodę to się tak samo gotuje na
> czymkolwiek i nie ma to wpływu na wody smakowe walory.
Nie-e. Rozpuszczalna kawa jest na obudzenie. A herbata jest zaparzana w
ibryku. Do Zamoscia jezdze, zeby kupic wszystkie jaki sa mi potrzebne do
uzysknia odpowieniego nastroju.
>> No i byle kielbasa z GS'u, po 8-10 PLN/kg, po czterech dniach wiszenia
>> nad
>> goracymi blachami smakuje wybornie...
>
> Sądzę, że ścierwo zostanie ścierwem bez różnicy nad czym wisiało. Jakbyś
> tam
> powiesił taką robioną "domowym"/"gospodarskim"/"tradycyjnym" sposobem
> kiełbasę
> to byłaby różnica w materiale, no i być może byłaby ta różnica, że z
> takiej
> kuchni unoszą się nieco inne gazy niż z gazowej.
Sadze, ze patrzysz na zagadnienie z punktu widzenia warszawera robiacego
zakupy w hiperarkecie.
> A chuja na kaczych łapach i pchełkę na złotej smyczce też masz? :) Jadłeś
> dzisiaj zupę? Ja jadłem.
Wrzuc namiar na swojeo dilera - towar ma naprawde niezly...
sz.
|