Data: 2010-03-22 07:42:17
Temat: Re: Kugiel
Od: JaMyszka <f...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
On 18 Mar, 17:12, XL wrote:
> W sobotę zrobię. Jadłam to u znajomych, oooo
mniammmm...http://www.kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_
int.php?id_p=2831
> Kto jadł, ten wie, o czym szumią kubki smakowe :-)
No i co? Jak wyszedł?
Pytam, bo w moim wątku znalazł się ludź, któremu on nie pasował.
http://groups.google.pl/group/pl.rec.kuchnia/browse_
frm/thread/c4bd32e8c348bd81/71ce4d62c62f44d7?lnk=gst
&q=jamyszka#
(daję linka, bo tam jest też ciekawy przepis od BasiBjk:))
A przepis, który otrzymałam, był bardzo prosty:
- zetrzeć gęsiówkę surowych ziemniaków
- przyprawić tak jak na placki ziemniaczane
- zatopić w masie mięso z kością (nieprzyprawione) - to do uznania:
golonka, żeberka, itp.; świnina, baranina
- całość wsadzić do piekarnika na 4 godz. w temp. 160 st.
--
Pozdrawiam :)
JM
http://www.bykom-stop.avx.pl/index.html
Bezpieczny wolontariat (Nobel?): http://zwijaj.pl/
|