Data: 2010-03-22 21:47:43
Temat: Re: Kugiel
Od: XL <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Mon, 22 Mar 2010 00:42:17 -0700 (PDT), JaMyszka napisał(a):
> On 18 Mar, 17:12, XL wrote:
>> W sobotę zrobię. Jadłam to u znajomych, oooo
mniammmm...http://www.kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_
int.php?id_p=2831
>> Kto jadł, ten wie, o czym szumią kubki smakowe :-)
>
> No i co? Jak wyszedł?
> Pytam, bo w moim wątku znalazł się ludź, któremu on nie pasował.
> http://groups.google.pl/group/pl.rec.kuchnia/browse_
frm/thread/c4bd32e8c348bd81/71ce4d62c62f44d7?lnk=gst
&q=jamyszka#
> (daję linka, bo tam jest też ciekawy przepis od BasiBjk:))
> A przepis, który otrzymałam, był bardzo prosty:
> - zetrzeć gęsiówkę surowych ziemniaków
> - przyprawić tak jak na placki ziemniaczane
> - zatopić w masie mięso z kością (nieprzyprawione) - to do uznania:
> golonka, żeberka, itp.; świnina, baranina
> - całość wsadzić do piekarnika na 4 godz. w temp. 160 st.
Zrobiłam jak piszesz, z żeberkami i golonka przednią, bo tylnej nie lubimy
- przednia jest delikatna; prawie dokładnie to samo, jak tu podajesz, bo
dla pewności zadzwoniłam po prostu do tych znajomych, u których go jadlam i
oni robią jak Ty :-)
Oni robią w prodiżu i ja też tak zrobiłam - pychota!!! Musiałam zwiększyć
moje treningi ranne i wieczorne z 30 do 45 minut... ale warto było :-)
--
Ikselka.//
|