Data: 2004-06-12 18:24:17
Temat: Re: Kurczak i miód - dylematy
Od: "Ania " <k...@W...gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Arram <a...@n...pl> napisał(a):
> Przygotowuję obiad "chrzcielny" dla 12
> osób i wymyśliłem sobie jako danie uzupełniające (takie na "dobicie"),
> udźce kurzęce w miodzie.
> Proszę o jakąś rade.
Ja robię w ten sposób:
Nacieram udka miodem z majerankiem i czosnkiem oraz sporą ilością sosu
sojowego dzień przed obiadem albo chociaż odkładam na 2 godz.w ciepłe miejsce
przed rozpoczęciem duszenia.
Potem na chwilkę (aby złapało złocisty kolor) rzucam na patelnię, następnie
wszystko zalewam rosołkiem i duszę.
Smakuje wysmienicie.
Z pozdrowieniami
Kobra
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|