Data: 2004-06-12 10:30:29
Temat: Re: Kurczak i miód - dylematy
Od: "Bleifrei" <l...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Planuję wymoczenie kurczaka w zalewie miodowej z miodu, oliwy z oliwek,
> czosnku, soli i majeranku. Nie wiem jednak czy w czasie pieczenia:
> a) miód nie będzie się przypalał, czy "zalewę" można wlać do naczynia
> żaroodpornego? razem z kurczakiem, czy tylko go polewać w czasie
pieczenia.
> b) majeranek - dodać do zalewy czy posypać nim kurczaka już w piekarniku
> (coś mi się po głowie tłucze że może się spiec, lub przypalić i będzie
Ja robię w miodzie i sosie cłodko-kwaśnym chili z Tao-tao. pycha. Miód sie
nie przypala. Czosne też może być. Z majerankiem nie próbowałem. Najlepiej
go troszkę podmacerować.
Pozdrawiam
Piotr
|