Data: 2007-08-07 09:43:16
Temat: Re: Kurczak jak z KFC ;-)
Od: Gosia Plitmik <p...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
MONI|<A <moni| pisze:
> Natrzeć udka kurczaka przyprawami (sól, pieprz, czosnek, zioła
> prowansalskie), obtoczyć w mące.
> Podpiec na oleju na złoty kolor, wrzucić do tego pokrojoną dużą cebulę,
> zalać wszystko rosołem (jeśli rosół z kostki to nie trzeba sosu doprawiać).
> To wszystko tak długo podgrzewać aż mięso będzie odpowiednio miękkie.
Mąki staram się unikać jak ognia;-)Prawdę mówiąc, już się odzywczaiłam
od potraw w panierce, na szczęście moje dzieci też;-)Wariacji
kurczakowych można robic do "bólu" Niestety kurczaki nafaszerowane
chemią, to nie te, co były kiedyś;-(Podobno indyki jeszcze w miarę są,
ale indyka w całości chyba nigdy w sklepie nie widziałam?
--
Gosia
|