Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Kurczak po murzynsku Re: Kurczak po murzynsku

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Kurczak po murzynsku

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!newsfeed.pionier.net.pl!newsfeed.straub-
nv.de!newsfeed01.sul.t-online.de!t-online.de!newspeer1.nac.net!border2.nntp.dca
.giganews.com!nntp.giganews.com!novia!nx02.iad01.newshosting.com!newshosting.co
m!130.81.64.211.MISMATCH!cycny01.gnilink.net!spamkiller2.gnilink.net!gnilink.ne
t!trndny09.POSTED!cabdb89f!not-for-mail
From: "veri veri" <z...@v...net>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <g1n733$93a$1@nemesis.news.neostrada.pl>
Subject: Re: Kurczak po murzynsku
Lines: 39
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.3138
X-MIMEOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.3198
X-RFC2646: Format=Flowed; Response
Message-ID: <cYK%j.7512$jA.1592@trndny09>
Date: Fri, 30 May 2008 03:59:04 GMT
NNTP-Posting-Host: 71.251.41.62
X-Complaints-To: a...@v...net
X-Trace: trndny09 1212119944 71.251.41.62 (Thu, 29 May 2008 23:59:04 EDT)
NNTP-Posting-Date: Thu, 29 May 2008 23:59:04 EDT
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:313576
Ukryj nagłówki




> To jest tradycyjny kurczak, którego na Południu czarne kobity robiły na
> lunch pracownikom na plantacjach bawełny etc.
> Bierze sie kurę, w kawałkach, nogi, skrzydełka, dupki itd. Najlepiej
> wychodzą nogi. Wsadza sie do reklamówki.
> Teraz sie miesza make kukurydziana w ilości np. jednej garści, pieprz
> czarny
> do smaku, trochę soli, suszony czosnek albo świeży roztarty z sola, cebule
> suszona w proszku. Trochę oregano, jeśli sie chce.
> To wszystko sie wsypuje do tej samej reklamówki, zawiązuje i wytrząsa, Az
> sie kura ubabra całkowicie do do sucha w mieszance.
> Teraz sie rozgrzewa olej (oryginalnie arachidowy albo kukurydziany, ale
> najlepiej pracuje zwykły rzepakowy), najlepiej na elektrycznej patelni w
> temp. 335 stopni F czyli 168 stopni C i wkłada kurczaki na ten olej .
> Powinno być tego oleju sporo. Dodaje sie plasterek boczku wędzonego.
> Przykrywa sie i Smazy przez 12 minut. Po 6 minutach dokłada sie plasterek
> surowego kartofla. Gdy boczek sie wytopi, wyjmuje sie go i wkłada drugi,
> a
> gdy sie kartofel spiecze, tez sie go wymienia. Zarówno boczek jak i
> kartofel sa jadalne.
> Boczek służy do smaku, a kartofel do oczyszczania oleju, przez co można go
> zachować na zaś, i jeszcze raz i jeszcze, Az zacznie być niedobrym wtedy
> sie
> go wyrzuca, albo przerabia na biopaliwo.
> Po 12 minutach kurczaka sie odwraca i Smazy jeszcze 7 minut. Powinien
> wyjść
> chrupiący zetnatrz,a soczysty we środku. Wyciąga sie, odsącza na
> pergaminie, zawija i wkłada do torebki, żeby zabrać na farmę na drugie
> śniadanie.
> Przepis oryginalny nadesłany przez przyjaciela ze stanów i tylko stosować

Tylko z ta roznica, ze torebka nie foliowa reklamowka
a normalna papierowa.

veri


 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
30.05 Grzegorz Janoszka
30.05 Ewik
05.06 Majka
05.06 Zenon Grodzki
06.06 Jacek Ostaszewski
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Jakie znacie działające serwery grup dyskusyjnych?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a