Data: 2002-06-12 13:43:37
Temat: Re: Kurczak w potrawce- nowosc czy standard?
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On 12 Jun 2002 14:57:23 +0200, <a...@p...onet.pl> wrote:
>Barbara Czaplicka wrote:
>
>> Nazwalabym to kurczakiem w sosie egzotycznym, bo kurczak w potrawce to to
>> nie jest :-)
>> Kurczak w potrawce to gotowane mieso kurczecia podzielone na male kawalki w
>> sosie smitanowym na bazie mocnego rosolu z duza iloscia koperku.
>
>Podoba mi sie ta nazwa :) Choc u mnie w domu odkad pamietam kurczak w potrawce
>byl zawsze z jarzynami i rodzynkami. Tyle, ze ananasa nie bylo :)
>Zreszta- jak zwal tak zwal- jedno i drugie smaczne :)
>pzdr
>agi
to ja tak kiedys robilam "prowansalskiego kurczaka po karaibsku"
- kurczak obsmazony (w kawalkach oczywiscie) z duza iloscia
czosnku, oregano, ORAZ majeranku, tymianku, cebuli, do naczynia
zaroodporn., dodac pomidory (zaslupie - puszka, lub prawdziwe
rozdziabane), ananasa z sokiem, jak malo soku (bo upilam za duzo)
dodawalam soku pomaranczowego. przykryc, wrzucic do piekarnika,
zapomniec o tym na dluzszy czas (jesli przykrycie szczelne ;)) ).
sosik ew. zagescic. dobre ze wszystkim. jesli piekarnik nie za
goracy i rzeczywiscie mozna na poltorej godzinki o tym
zapomjnieec to smaki fajnie sie mieszaja
Krysia
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
|