Data: 2000-05-21 08:34:33
Temat: Re: Kurcze pieczone
Od: Bogusław Kempny <k...@s...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Jacek Wilczkowski wrote:
>
> Witam wszystkich grupowiczów!
> Wczoraj zostałem szczęśliwym (?) posiadaczem kury w całości (no
> niezupełnie - jest pusta w środku i brakuje jej niektórych zakończeń).
> Co mogę z nią począć? Pełno jest wszędzie przepisów na skrzydełka, udka,
> piersi, natomiast nie znalazłem niczego ciekawego dotyczącego całego
> ptaszka. Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Jesli to rzeczywiscie kura, a nie kurczak, zrobilbym z niej
wspanialy rosol.
Kura, z powodu swego podeszlego wieku jest twarda, musialbys ja
dlugo piec,
dusic, w rosole to nie problem gotowac ja na malusienkim ogniu
np. 3 godziny.
BK
|