Data: 2006-06-22 12:49:39
Temat: Re: Kuron [By3o: Re: szarpanie sie z sa3at? jaki ma sens?]
Od: "Hanna Burdon" <b...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
In news:e7e33u$gs1$6@atlantis.news.tpi.pl, Konrad Kosmowski wrote:
>> Właśnie "charakter danej kuchni" jest tym problematycznym pojęciem -
>> może to, co ty nazywasz "udziwnianiem na polską modłę", dla Kuronia
>> jest "modyfikowaniem zgodnie z charakterem polskiej kuchni"?
>
> Spaghetti Bolognese z pietruszką np. :)
Co masz do pietruszki? :-)
>>> U Kuronia wiadomo w sumie z czego to wynika - to nie jest program o
>>> żadnej wykwintnej kuchni, czy nawet ciekawej kuchni, ani zdrowej jak
>>> się dowiedziałem - to program gdzie pokazuje się proste przepisy aby
>>> sieknąć gar kotletów i wykarmić kilka głodnych gęb. :) Wiadomo kto
>>> jest targetem takiego programu itp.
>
>> Cała kupa ludzi dzień w dzień musi ugotować obiad dla całej rodziny.
>> To taki grzech, zrobić program kulinarny przeznaczony właśnie dla
>> nich?
>
> Ja nie napisałem, że to grzech. Napisałem, że "Mi się to nie podoba
> tak samo jak nie podobają mi się opery mydlane, seriale typu Klan
> itp."
>
> *Mi* - słowo klucz.
*Mnie*. ;-)
Tylko czemu to brzmi tak protekcjonalnie - "ani ta kuchnia wykwintna, ani
ciekawa, ani zdrowa, wiadomo, kto jest targetem, ci sami, co oglądają
telenowele".
Hania
--
***
What is a detour? A wrong way to the right place. [Laurel & Hardy]
|