Data: 2003-07-29 18:19:36
Temat: Re: Kurze łapki
Od: "" <h...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
hehe a co tu przemija :))
1. Odciąć pazurki, oczyścić z resztek skóry (tej żółtej) i innych paskuctw,
wrzucić do gara, zalać, przyprawić do smaku i gotować do miękkości, wyłożyć na
talerz i konsumowac z musztardą, pycha ;) z wywaru możesz zrobić galarete.
2. Łapki oczyścić (pazurków nie usuwam, są najlepsze) włożyć do większej miski,
dodać przyprawy - pieprz, jarzynke, papryke w proszku lub jakieś przyprawy do
grilla (koniecznie pikantne) troche oleju lub oliwy, wymieszać łapki, zostawić
na 2-3 godzinki w chłodnym miejscu, potem albo włozyć do kombiwara (30-40minut
na 200 stopni) lub wrzucić na rozgrzany gril, podpiekać aż będą takie ciemno
złote, chrupac razem z kascikami :) potrawa boska w smaku a łapki tanie to
można poszaleć :)))
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|