Data: 2012-07-20 20:54:45
Temat: Re: Kuwertura dobra?
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Fri, 20 Jul 2012 22:50:37 +0200, Ikselka napisał(a):
> Dnia Fri, 20 Jul 2012 22:47:23 +0200, Grzegorz Prędki napisał(a):
>
>>> W profesjonalnej pracowni czekoladek uzywaja czekolady tej firmy:
>>> http://szokolada.pl/callebaut-m-2.html
>>> Jest ok.
>>>
>>
>> Uzywam w pracy tej kuwertury 3 rodzaje i jest ok. Nadaje sie nawet na
>> czekolade do picia.
>
> Dzięki, upewniłeś mnie, tak myślałam. Generalnie belgijska czekolada jest
> ok, dla mnie ejdna z najlepszych albo i najlepsza, może jeszcze nie zdążyli
> popsuć. O jakosci wiem z doświadczenia, jak również z opinii kuzynki, która
> pracowała wiele lat w jednej z wytwórni w Belgii :-)
...a już ze łzą w oku wspominam belgijską czekoladę firmy Panda - ostatnio
udało mi się ją u nas kupić jakieś 35 lat temu, potem już ślad po niej
zaginął. Ach, cóż to była za czekolada, do dziś pamiętam jej wspaniały smak
i rozpływanie się w ustach, to był naprawdę istny majstersztyk
czekolad...ziarskiej sztuki, dziś nic się do niej nawet nie umywa w
przedbiegach...
--
XL
|