Data: 2005-08-04 12:02:07
Temat: Re: Kwas chlebowy, problem ?
Od: "Marek W." <U...@U...o.cUz.t.aU.UnosUpamU.UonUetU.UplU>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Lunac" <Lunac(no-spamm)@poczta.onet.pl> napisał w wiadomości
news:dcsps0$n9d$1@inews.gazeta.pl...
>
> Użytkownik "Marek W."
> <U...@U...o.cUz.t.aU.UnosUpamU.UonUetU
.UplU> napisał w
> wiadomości news:dcrchq$lmr$1@news.lublin.pl...
> >
>
> > Nie to żebym sie czepiał...ale moze trzeba było uzyć chleba razowego....
> >
> > bo to co czasem nazywa sie chlebem razowym ma nie za wiele wspólnego z
> > chlebem razowym...
> >
> Podobno właśnie taki ma być, cleb razowy na zakwasie, a nie na
> polepszaczach.
>
> Specjalnie w tym celu upiekłem sobie taki chleb, teraz czekam, aby dobrze
> wysechł, i też spróbuję zrobić kwas.
>
> Pozdrawiam
> Lunac
>
No własnie..ale czasem jak sie kupi chleb "razowy" to jego razowosc wynika
jedynie
z zastosowanych barwników i polepszaczy...
marek
|