Data: 2003-04-28 13:56:59
Temat: Re: LASAGNE, PIZZA, SPAGHETTI...
Od: Decimus Iunius Brutus Albinus <X...@s...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia 26.04.03 22:03, Użytkownik Karolina napisał:
> Co dodajecie do tych potraw aby miały świetny, specyficzny, tzw. "swój"
> smak? Pomidory i mięso przecież to nie wszystko :) Ja używam przyprawy
> włoskiej Kamisa...
>
> Pozdrawiam
> Karolina
Jesli tylko mozesz dodawaj SWIEZYCH ziol. Jesli nie masz swiezych, to
moga byc mrozone. Dopiero jak nie masz nic innego to mozna wrzucic susz.
Roznica miedzy swiezymi ziolami a suszonymi, to jak roznica miedzy
maluchem a mercedesem. Sam mam ziola Kamisa (zadnych mieszanek - mieszam
sam w garnku przyprawiajac potrawe), ale staram sie ich uzywac tylko z
koniecznosci. Kazdy chyba wie jak kiepsko smakuje suszony koperek w
porownaniu ze swiezutkim, dopiero co scietym kopereczkiem. Taka sama
roznica jest z innymi ziolami, tylko czlowiek nie zdaje sobie z tego
sprawy dopoki nie sprobuje swiezych.
Gruz
DIBA
|