Data: 2003-04-28 16:04:08
Temat: Re: LASAGNE, PIZZA, SPAGHETTI...
Od: Marcin E. Hamerla <X...@X...Xonet.Xpl.remove_X>
Pokaż wszystkie nagłówki
Decimus Iunius Brutus Albinus napisal(a):
>Jesli tylko mozesz dodawaj SWIEZYCH ziol. Jesli nie masz swiezych, to
>moga byc mrozone. Dopiero jak nie masz nic innego to mozna wrzucic susz.
>Roznica miedzy swiezymi ziolami a suszonymi, to jak roznica miedzy
>maluchem a mercedesem. Sam mam ziola Kamisa (zadnych mieszanek - mieszam
>sam w garnku przyprawiajac potrawe), ale staram sie ich uzywac tylko z
>koniecznosci. Kazdy chyba wie jak kiepsko smakuje suszony koperek w
>porownaniu ze swiezutkim, dopiero co scietym kopereczkiem. Taka sama
>roznica jest z innymi ziolami, tylko czlowiek nie zdaje sobie z tego
>sprawy dopoki nie sprobuje swiezych.
Klasycznym przykladem jest czosnek, ktorego w wersji suszonej nie
mozna w zaden sposob porownac ze swiezym.
--
Pozdrowienia, Marcin E. Hamerla
"Every day I make the world a little bit worse."
|