Data: 2001-01-20 08:48:24
Temat: Re: Langos węgierskie placki
Od: w...@t...com.pl (Wladyslaw Los)
Pokaż wszystkie nagłówki
Jakub Jewula <b...@s...com.pl> wrote:
> W jakim naczyniu je smazysz?
> Na Wegrzech widzialem jak to robia w naczyniu wielkosc malej wanny ;-)
To zapewne w budkach gatronomicznych.
>
> Nie bardzo sobie wyobrazam smazenie langoszy na patelni,
> tluszczu musi byc duzo...
Owszem, smazy sie je na patelni w glebokim tluszczu, podobnie jak
sznycle wiedenskie.
>
> AHA - napewno wiesz jak robia sosik do smarowania...
Nic nie wiem o sosiku, ale klasyczny wegierski dodatek to kapusta
posiekana, podsmazona na tluszczu, popieprzona i uzyta jako nadzienie do
langosa.
To tyle co wiem, gdyz nie bedac wielkim amatorem smazonych ciast
specjalie sie langosami nigdy nie interesowalem.
Wladyslaw
|