Data: 2005-09-19 10:57:54
Temat: Re: Lasagna?
Od: medea <e...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
Tatiana napisał(a):
> Polecam farsz szpinakowo-serowy. Szpinak dusisz na masle, dodajesz do smaku
> czosnek i inne przyjemne przyprawy, ale bez soli. Sól będzie z sera. Ser
> daję Lazur, błękitny, jak szpinak już uduszony, grzeję jeszcze aż do
> rozpuszczenia sera.
> Aha, ja nie używam sosu pomidorowego, tylko robię lazanię w beszamelu, a na
> spód jeszcze dodatkowo kwaśna smietana.
A według mnie do lazanii z farszem szpinakowo-serowym właśnie idealnie
pasuje sos pomidorowy zamiast beszamelu, taki ze świeżych pomidorów, bez
śmietany ani niczego zagęszczającego, z cebulką tylko i na to posypany
ser ewentualnie:-).
Pozdrawiam
Ewa
|