Data: 2003-09-17 08:55:37
Temat: Re: Legumina bananowa było: CASTING - NOWY PROGRAM KULINARNY TV
Od: Magdalena Potocka <m...@n...wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia 2003-09-16 22:10, Użytkownik Kasia Mikołajczyk napisał:
> Użytkownik "Magdalena Potocka" <m...@n...wp.pl> napisał w wiadomości
> news:bk7j58$u6h$2@absinth.dialog.net.pl...
>
>>a'propos bananów, czy ktoś dysponuje przepisem z "Kuchni Neli" na
>>leguminę bananową? swego czasu miałam takowy, ale przepadł :-(
>
>
> Legumina bananowa (6-8 porcji)
> 3 spore bardzo dojrzale banany
> 4 jajka
> 7-8 lyzek stolowych cukru
> 1 lyzeczka esencji waniliowej
> 2 szkl. (0,5 l) smietanki kremowej
> 3 kromki bulki okrojone ze skorki, pokrojone w kostke
> przyrumienione wisnie z konfitury jako dekoracja (wg uznania)
>
> Piekarnik nagrzać do 175 st. C. Banany obrac, pokroic w plasterki i wlozyc
> do zaroodpornego naczynia o bokach dlugosci ok. 20 cm. Jajka ubic z cukrem i
> wanilia. Nie przerywajac ubijania dodac smietanke. Sosem tym zalac banany.
> Calosc posypac grzankami, a nastepnie przycisnac lekko, by wszystkie
> zanurzyly sie w sosie. Piec ok. 30 min. od chwili, gdy noz ktorym
> nakluwalismy krem bedzie calkiem suchy. Krem podawac na cieplo, udekorowany
> na przyklad dobrze osaczonymi wisniami.
>
> pzdr
> Kasia
>
>
dzięki :-) jutro będzie na podwieczorek :-)
--
Magda
|