Data: 2017-09-02 10:31:06
Temat: Re: Lody domowe
Od: "tandoori.curry" <t...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
On 01.09.2017 22:48, Trefniś wrote:
> W dniu .09.2017 o 22:25 FEniks <x...@p...fm> pisze:
>
>> W dniu 01.09.2017 o 19:22, Trefniś pisze:
>>>
>>> Tego uczą się dzieci na poziomie szkół zawodowych, ale nawet Gessler
>>> ignoruje procesy chemiczne zachodzące w cieście.
>>
>> Empiria też ignoruje te procesy.
>
> Właśnie tego się obawiałem i przewidziałem.
> Nie brnij w to.
>
> Teraz tylko czekać na głosowanie "kto lubi Ewę".
> To doskonale zastępuje fakty.
>
Szanowny Trefnisiu,
Ja lubię Ewę.
Co do chodzenia na skróty to signum temporis.
Świat nie jest perfekcyjny jak mi się zdaje a szczerze mówiąc czekanie
pół roku dojrzałego piernika jest przecież nierealne.
Być może moje podejście jest zbyt pragmatyczne i redukuje piękno czy
odrębność ale w końcu wszyscy prędzej czy później będziemy jeść z
plastikowych torebek jak astronauci którzy latają w stacji kosmicznej od
lat nad naszymi głowami.
p. Gessler/forum kulinarne/książki kucharskie/stare przepisy babuni itp
spowolniaja jedynie ten nieuchronny proces.
pozdrawiam
|