Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!newsfeed.tpinternet.pl!nemesis.news.
tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: bella <b...@a...pl.usunto>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Losos
Date: Thu, 28 Apr 2005 10:57:03 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 30
Message-ID: <d4q7ti$9in$1@nemesis.news.tpi.pl>
References: <o...@e...net.uk>
NNTP-Posting-Host: acb130.internetdsl.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: nemesis.news.tpi.pl 1114678003 9815 83.16.53.130 (28 Apr 2005 08:46:43 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 28 Apr 2005 08:46:43 +0000 (UTC)
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win98; PL; rv:1.6b) Gecko/20031205
Thunderbird/0.4
X-Accept-Language: pl, en-us, en
In-Reply-To: <o...@e...net.uk>
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:238436
Ukryj nagłówki
Użytkownik Joanna Konopka napisał:
> Witam
>
> Zakupilam wczoraj lososia i nie bardzo mam pomysl jak go zrobic.
Chyba nie będę oryginalna ale ja najbardziej lubię takiego:
- płaty łososia (skórą do dołu) rozkładam na folii aluminiowej, (sok z
cytrymy, sól pieprz wg uznania)) posypuję koperkiem i nakładam masło.
zawijam lub nie i piekę w 200 st
- można zamiast masła - koperek wymieszac ze śmietaną i rozsmarowac
na łososiu i upiec jak wyżej.
- można połozyć na rybie pieczarki, na to śmietanę i posypać startym
żółtym serem. i upiec :)
A jak chcesz z warzywami, to proponuje na parze (albo w naczyniu
żaroodpornym w piekarnku) .. w środku łosoś (ale wtedy skórkę trzeba
koniecznie ściagnąc :( a dookoła to na co masz ochotę: brokuły, marchew,
kalafior, fasolka szparagowa.. itd.
Można to podać "dietetycznie" polane masłem albo mniej "dietetycznie" z
dipem (majonez, smietana, musztarda, czosnek, koperek)
Możliwości cała masa - w zalezności od smaku i upodobań :)
życzę smacznej rybki.
U mnie dziś boczniaki :)
--
pozdrawiam serdecznie b.
przy odpowiedzi usuń "usunto" z mojego adresu.
|