Data: 2006-02-08 22:58:39
Temat: Re: Łosoś marynoway na ostro- jak?
Od: "eM eL" <badbatz99@CUT_THIS_OUThotmail.com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"mk" <m...@p...onet.pl> wrote in message
news:dsdqu4$p4p$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Mam prosbe - moze ktos mi pomoze i podpowie jak sie marynuje lososia.
> Dosyc
> dawno temu mialam okazje skosztowac takiej rybki i smakowala genialnie. Z
> tego co pamietam, losos byl przyrzadzony tak, ze surowy marynowal sie
> kilka
> dni w jakiejs marynacie, w ktorej napewno byla cebula czerwona, taka
> bardzo
> ostra papryczka zielona (na szczescie wiem gdzie mozna ja dostac), chyba
> koperek i dalej nie wiem. Czego sie daje do takiej marynaty - wina, octu,
> oliwy? Jakie przyprawy? Sprawa jest chyba dosc beznadziejna, ale moze ktos
> pomoze...
A szukales - bo cus mi sie wydaje, ze nie... Tak czy siak poszukaj sobie
przepisow w sieci na
salmon ceviche (albo ceviche de salmon)
i wszystko bedzie jasne. No i nie marynuj "pare dni" a raczej 8-12 godzin
maksimum, bo sie biedny losos rozleci :-)))
--
><eM eL><
|