Data: 2005-10-21 16:16:07
Temat: Re: Lśniąca skórka chleba - pytanie
Od: "Atunia " <a...@W...gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Kri$ <u...@l...com> napisał(a):
> się zetnie w kontakcie z gorącym chlebem)??? A może jest jeszcze inny
> sposób. Pytam o tradycyjnie wypiekane pieczywo w normalnym piekarniku a nie
Jeśli wystarczy Ci taki stopień nabłyszczenia:
http://top-it.pl/~atunia/chleb-zdjecia/dsc02368.jpg
To efekt uzyskany przez najzwyklejsze posmarowanie wodą. Po zakończeniu
pieczenia wyciągasz chleb, smarujesz wodą i ponownie wstawiasz na moment do
piekarnika. Przy czym skórka chleba nie może być omączona wcześniej, czyli
jeśli chleb wyrasta w koszyczku rozrostowym i do pieca wędruje umączoną skórką
do góry, to ten patent nie zadziała.
Atunia
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|