Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.
atman.pl!.POSTED!not-for-mail
From: Trybun <Y...@y...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Lubicie sushi?
Date: Sat, 06 Jul 2013 09:43:30 +0200
Organization: ATMAN - ATM S.A.
Lines: 21
Message-ID: <kr8hqj$fou$2@node1.news.atman.pl>
References: <w6idbpzpkdmm$.plwuvjtefva6.dlg@40tude.net>
<51caba57$0$1451$65785112@news.neostrada.pl>
<1pqp5b1vv4jhz$.1g9p0ow3a9qqr.dlg@40tude.net>
<kqesh1$a3k$2@node2.news.atman.pl>
<8341zf2owh5j$.11veswt7ddy86$.dlg@40tude.net>
NNTP-Posting-Host: 84.39.173.52
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=UTF-8; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: node1.news.atman.pl 1373096596 16158 84.39.173.52 (6 Jul 2013 07:43:16 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Sat, 6 Jul 2013 07:43:16 +0000 (UTC)
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:17.0) Gecko/20130620 Thunderbird/17.0.7
In-Reply-To: <8341zf2owh5j$.11veswt7ddy86$.dlg@40tude.net>
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:351928
Ukryj nagłówki
W dniu 2013-06-26 16:33, Ikselka pisze:
> Dnia Wed, 26 Jun 2013 16:06:54 +0200, Trybun napisał(a):
>
>> Mnie jak na razie nawet najapetyczniejszy tatar nie jest w stanie
>> skusić.
> Mnie skusił pod warunkiem, ze robię SAMA osobiście. Nigdzie i nigdy innego
> nie jadam, a już broń Boże w restauracji. Mój tatar robię tylko i wyłącznie
> z poledwicy wołowej i to kupionej w jednym i tym samym miejscu, 100% pewnym
> - jest to zakład moich starych znajomych, rozbiór tusz wołowych jest tam
> rygorystycznie obwarowany wszelkimi unijnymi i nie tylko przepisami i
> wymogami, nawet numer i wiek aktualnie przerobionego egzemplarza oraz
> partii jest zapisywany na ogólnodostępnej tablicy w zakładzie, można sobie
> sprawdzić i zanotować tak na wszelki wypadek. Kontrola weterynaryjna też
> ścisła, wiem coś o tym, bo z psami jeżdżę do weta (też znajomy), który tam
> kontroluje mięcho i mówi, że to mięso jest pewne.
> Zatem tylko w tych sprzyjających okolicznościach odwazyłam się na tatara.
No faktycznie trudno wyobrazić sobie bardziej rygorystyczne warunki
jakie Ty postawiłaś dla surowego mięsa;-) . Ja jednak kiedyś miałem
okazję zobaczyć co możne zawierć mięso wołowe... tak więc już chyba
jestem załatwiony do końca życia na smak surowego mięsa..
|