Data: 2009-07-21 13:41:37
Temat: Re: MAKARON (Z)RECZNIE
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Tue, 21 Jul 2009 15:22:22 +0200, Qrczak napisał(a):
> W Usenecie jadrys <C...@y...com> tak oto plecie:
>>
>>>>>>> Smaczny jest też rosół z gołębi.
>>>>>>>
>>>>>> I z "domowej" gęsi. Chyba najsmaczniejszy ze wszystkich (moim
>>>>>> zdaniem).
>>>>> I z baraninki ale trzeba albo być góralem (jak ja) albo wyznawcą
>>>>> pewnych religii.
>>>>>
>>>> Dlaczego zaraz góralem?
>>>
>>> Rosół z baraniny jadałem porą zimową - z ziemniakami. Kapuśniak na
>>> żeberkach także. W większości przypadków baranina pochodziła z małych
>>> gospodarstw zmniejszających stada późną jesienią lub zimą. Ale combry na
>>> pieczenie kupowałem już swoim dzieciom - palce lizać.
>>
>> Tak, wiem. Szkoda że w Polsce baranina jest tak trudno dostępna..
>
> Atam... baranów masa cała jest. Tylko ubijać ich nie pozwalają.
>
> Qra
Mówisz z pozycji kury...
|