Data: 2009-07-21 13:22:22
Temat: Re: MAKARON (Z)RECZNIE
Od: "Qrczak" <q...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W Usenecie jadrys <C...@y...com> tak oto plecie:
>
>>>>>> Smaczny jest też rosół z gołębi.
>>>>>>
>>>>> I z "domowej" gęsi. Chyba najsmaczniejszy ze wszystkich (moim
>>>>> zdaniem).
>>>> I z baraninki ale trzeba albo być góralem (jak ja) albo wyznawcą
>>>> pewnych religii.
>>>>
>>> Dlaczego zaraz góralem?
>>
>> Rosół z baraniny jadałem porą zimową - z ziemniakami. Kapuśniak na
>> żeberkach także. W większości przypadków baranina pochodziła z małych
>> gospodarstw zmniejszających stada późną jesienią lub zimą. Ale combry na
>> pieczenie kupowałem już swoim dzieciom - palce lizać.
>
> Tak, wiem. Szkoda że w Polsce baranina jest tak trudno dostępna..
Atam... baranów masa cała jest. Tylko ubijać ich nie pozwalają.
Qra
|