Data: 2009-07-21 13:16:50
Temat: Re: MAKARON (Z)RECZNIE
Od: jadrys <C...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Panslavista pisze:
> Użytkownik "jadrys" <C...@y...com> napisał w wiadomości
> news:h42m4f$gcp$1@news.onet.pl...
>
>> Panslavista pisze:
>>
>>>>> kaczki muszą miec żółty. Nic nie stoi na przeszkodzie, aby rosół
>>>>>
>>>>>
>>> ugotować z
>>>
>>>
>>>>> wołowiny i drobiu.
>>>>> Smaczny jest też rosół z gołębi.
>>>>>
>>>>>
>>>>>
>>>>>
>>>>>
>>>> I z "domowej" gęsi. Chyba najsmaczniejszy ze wszystkich (moim zdaniem).
>>>>
>>>>
>>> I z baraninki ale trzeba albo być góralem (jak ja) albo wyznawcą pewnych
>>> religii.
>>>
>>>
>>>
>> Dlaczego zaraz góralem?
>>
>
> Rosół z baraniny jadałem porą zimową - z ziemniakami. Kapuśniak na
> żeberkach także. W większości przypadków baranina pochodziła z małych
> gospodarstw zmniejszających stada późną jesienią lub zimą. Ale combry na
> pieczenie kupowałem już swoim dzieciom - palce lizać.
>
>
>
Tak, wiem. Szkoda że w Polsce baranina jest tak trudno dostępna..
--
Kapitalizm jest chorobą (zarazą) z którą należy walczyć..
Instalując Linuksa na swoim komputerze robisz pierwszy krok w tym kierunku..
|