Path: news-archive.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!newsfeed.pionier.net
.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: "czeremcha " <c...@N...gazeta.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: MASŁO
Date: Tue, 2 Jan 2007 10:03:04 +0000 (UTC)
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 24
Message-ID: <endako$edr$1@inews.gazeta.pl>
References: <encpd9$98t$1@atlantis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: chello084010188035.chello.pl
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1167732184 14779 172.20.26.234 (2 Jan 2007 10:03:04 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 2 Jan 2007 10:03:04 +0000 (UTC)
X-User: czeremcha4
X-Forwarded-For: 172.20.6.161
X-Remote-IP: chello084010188035.chello.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:287130
Ukryj nagłówki
Panslavista <p...@w...pl> napisał(a):
> Ja wiem, że smarkety sprzedają różnorodne masła, ale zastanawiam się,
> dlaczego nie sprzedają masła "na wagę". Potrzebna byłaby prasa - kostkarka
> wyciskająca klientowi masło Extra w ilości zamówionej prosto z bloku 25
> kg... byłoby to najświeższe masło w sklepie.
Slavi, masło byłoby może i świeże, ale czy maszyna byłaby myta chociaż raz
na jakiś czas :-/ ?
Poza tym - jak widzę babole rozpakowujące kostki masła i wtykające tam swoje
zagilane nosy - to nie wierzę, że nie chciałyby takiego masła na wagę
powąchać, ba, może i skrobnąć pazurem... Dlatego /między innymi/ przez lata
unikałam masła jak ognia. Niestety, chłopak córki lubi masło - więc zaczęłam
kupować. Te najściślej zapakowane, nie ruszane kostki...
Poza tym - jak widzę te wielokrotnie oglazurowane filety rybne, które po
rozmrożeniu tracą 1/3 swojej wagi - też mnie szlag trafia. I przypominam
sobie filety rybne krojone z bloku... Na powierzchni grama lodu nie było.
Ania
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|