Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Majonez Re: Majonez

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Majonez

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.cyf-kr.edu.pl!news.nask
.pl!news.nask.org.pl!news.unit0.net!peer03.am4!peer.am4.highwinds-media.com!pee
r04.fr7!futter-mich.highwinds-media.com!news.highwinds-media.com!newsfeed.neost
rada.pl!unt-exc-02.news.neostrada.pl!unt-spo-a-02.news.neostrada.pl!news.neostr
ada.pl.POSTED!not-for-mail
User-Agent: NewsTap/5.2.6 (iPhone/iPod Touch)
Cancel-Lock: sha1:oRVLQlUDcL5BmuryW5bOpMKTOTU=
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Message-ID: <594edcb4$0$5162$65785112@news.neostrada.pl>
Subject: Re: Majonez
Content-Type: text/plain; charset=UTF-8
Mime-Version: 1.0
Content-Transfer-Encoding: 8bit
From: XL <i...@g...pl>
References: <584a98f4$0$15191$65785112@news.neostrada.pl>
<58bddc67$0$647$65785112@news.neostrada.pl>
<58bea849$0$654$65785112@news.neostrada.pl>
<58becea9$0$5153$65785112@news.neostrada.pl>
<58c31f30$0$650$65785112@news.neostrada.pl>
<59145229$0$646$65785112@news.neostrada.pl>
<594e9298$0$15195$65785112@news.neostrada.pl>
<594ed088$0$647$65785112@news.neostrada.pl>
Date: 24 Jun 2017 21:42:12 GMT
Lines: 33
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 37.47.101.0
X-Trace: 1498340532 unt-rea-a-01.news.neostrada.pl 5162 37.47.101.0:7672
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
X-Received-Bytes: 2317
X-Received-Body-CRC: 1046615268
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:377270
Ukryj nagłówki

XL <i...@g...pl> wrote:
> Akarm <a...@w...pl> wrote:
>> W dniu 2017-05-11 o 13:59, Akarm pisze:
>>> W dniu 2017-03-10 o 22:48, Akarm pisze:
>>>
>>>> Znów mi wyszedł rozbełtany olej z jajkiem. :(
>>
>>> Dzisiaj też mi się pokićkało.
>>> [...]po ładnie utartej części (tak ok.
>>> pół litra oleju) nagle się wszystko porozdzielało
>>> [...] Dolałem wody, tylko troszeczkę, 20-50ml
>>> [...]
>>> No i teraz po chwili też majonez zrobił się normalny. Muszę sprawdzić
>>> ten sposób jeszcze kiedyś, bo pewnie jeszcze nieraz mi się przytrafi
>>> zwarzony. A może odkrywam Amerykę, może to stary, znany patent?
>>
>> Wydaje mi się, że wreszcie po wielu próbach mogę z całą pewnością
>> potwierdzić, że sposobem na rozwarstwianie się majonezu jest woda.
>
>
> Chyba PRZECIW rozwarstwianiu, a nie NA.
>
> No i logiczne jest, że potrzebna woda. Majonez to emulsja wodno-tłuszczowa.
> Bez wody nie ma emulsji. Pewnie sam ocet/sok nie wystarczyły, za mało w
> nich widocznie tej wody na daną ilość

oleju (było: majonezu).



--
XL "Ogródek, figi, trochę sera - a do tego trzech lub czterech
przyjaciół. Oto luksus według Epikura." F. Nietzsche

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?