Data: 2014-01-24 15:28:38
Temat: Re: Majonez - pytanie do grupowych specjalistów ;)
Od: JaMyszka <f...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu wtorek, 21 stycznia 2014 22:07:33 UTC+1 użytkownik Ikselka napisał:
> Dnia Tue, 21 Jan 2014 10:49:29 -0800 (PST), JaMyszka napisał(a):
>
>
>
> > I kurdesz, właśnie
>
> > zawsze mi się rozdzielał. Przekwasiłam?
>
>
>
> Albo skladniki nie miały tej samej temperatury (pokojowej koniecznie), albo
>
> dodawałaś olej zbyt dużymi porcjami, albo jedno i drugie.
Całkiem być może! Choć przypominam sobie, że starałam się ówzględniać te warunki. W
każdym razie byłam nieco zszokowana gdy asystowałam kucharce obozowej przy produkcji
majonezu. W zwykłej gładkiej misce ( a ja w makutrze) kręciła całe jajka i prosto z
butelki dolewałam jej olej rzepakowy strumieniem ciągłym. I wyszedł majonez jak ta
lala.
A mnie kielecki nie smakuje.
--
Pozdrawiam :)
JM
http://www.bykom-stop.avx.pl/index.html
Bezpieczny wolontariat (Nobel?): http://zwijaj.pl/
|