Data: 2000-09-27 08:12:03
Temat: Re: Mak niemielony
Od: "asia" <j...@h...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
justy <j...@m...com.pl> wrote in message
news:002401c02857$6934aee0> PIEGUS (przepis na małą blachę)
> 5 jajek, 1 szkl. cukru (można pomieszać z waniliowym lub wanilinowym), 1
> szkl. mąki, 1 łyżeczkę proszku do pieczenia, 1 szkl. maku niemielonego i
> dużo najróżniejszych bakalii mieszamy, dolewamy powoli 1 paczkę
roztopionej
> margaryny, wylewamy na nasmarowaną tłuszczem i wysypaną mąką blachę i
> pieczemy - ok. 40-45 min w temperaturze ~ 200 st.
> (ostatnio zamiast maku dodałam kokosu - PYCHA)
To wlasnie ten przepis !
Tyle, ze ja ubijam piane z bialek i nie dodaje bakalii.
Z kokosem tez raz robilam, kiedy zaczelam juz mieszac skladniki, a okazalo
sie ze maku nie mam, no i dodalam kokos. Tez dobre.
Asia
|