Path: news-archive.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!newsfeed.pionier.net
.pl!pwr.wroc.pl!panorama.wcss.wroc.pl!ict.pwr.wroc.pl!not-for-mail
From: "zbisa" <z...@z...ita.pwr.wroc.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Mak w puszce
Date: Fri, 29 Dec 2006 11:13:07 +0100
Organization: Wroclaw University of Technology, Poland
Lines: 24
Message-ID: <en2p7r$2vl$1@okapi.ict.pwr.wroc.pl>
References: <en2jkj$cm2$1@jaszczomp.tahoe.pl>
Reply-To: "zbisa" <z...@z...ita.pwr.wroc.pl>
NNTP-Posting-Host: zst10.ita.pwr.wroc.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1807
X-MIMEOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1896
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:286835
Ukryj nagłówki
Użytkownik "medea" <e...@p...fm> napisał w wiadomości
news:en2jkj$cm2$1@jaszczomp.tahoe.pl...
> Została mi prawie cała puszka takiego gotowego maku i chciłabym ją użyć
> do seromaku. Przepis na takie ciasto już sobie wyguglałam, ale mam
> pytanie: do masy makowej dodaje się jaja, a w tej puszkowej masie jaj
> nie ma, czym powinnam je dodać, czy bez też się powinno udać?
takiego gotowego maku uzywam do zrobienia jednej warstwy sernika na zimno
:-)
od dołu wyglada to tak: pokruszone herbatniki, warstwa maku z róznymi
suszonymi owocami (rodzynki, morele, śliwki kalifornijskie) plus galaretki
pmarańczowe, warstwa sera trzykrotnie mielonego z rodzynkami i wiórkami
kokosowymi plus galaretki cytrynowe, brzoskwinie z puszki ładnie ułożone i
cienka warstwa galaretki brzoskwiniowej (zrobionej na syropie z
brzoskwiń). Oczywiscie cukru waniliowego do kazdej warstwy według uznania.
Galaretki rozpuszczam w połowie płynu zalecanego na opakowaniu.
Technologia typowa, ale jak potrzebujesz szczegółów to daj znać, roboty
mało a smaczne paskudztwo :-)))
--
serdeczności! zbisa (Wierny Czytacz Grupy)
uwielbiam korki na Wyszyńskiego...
|